Son Dakika Haberler

Çarpıcı “Reyhanlı” iddiası: “Suriyeliler yok oldu”

Çarpıcı “Reyhanlı” iddiası: “Suriyeliler yok oldu”
Okunma : 1.909 views Yorum Yap

Suzan_AlhasogluReyhanlı’ya  mahşer yaşatan ve 46 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı araç saldırıları öncesinde Suriyeli mültecilerin ortadan kaybolduğu ileri sürüldü.
Hatay Denge Gazetesi’nin haberine göre; patlamalar nedeniyle patlamadan hemen sonra olay yerine intikal ettiğini ve gördüğü manzara karşısında dehşete düştüğünü anlatan geçen seçimlerde CHP Hatay milletvekili adayı olan Suzan Alhasoğlu, şu çarpıcı iddiayı ortaya attı:
“Reyhanlı halkı patlamadan önce Suriyelilerin araçları ile beraber ortadan kaybolduğunu söylemektedir. Bu da gösteriyor ki; Suriyeliler bu patlamalardan daha önce haberdar edilmişlerdir. Reyhanlı kamuoyundaki kanaat tamamen bu yöndedir. Bakanların patlamalardan Suriye Muhaberatını sorumlu tutması hiçte inandırıcı değildir. Çünkü Reyhanlı bölgesi tamamen Suriyeli muhaliflerin denetimindedir.”
Patlamaların ardında AKP nin yanlış Suriye politikasının olduğunu ve Reyhanlı ilçesi ile tüm Hatay da savaş durumunun filen yaşanmaya başlandığını anlatan Alhasoğlu, “AKP iktidarı eğer Hatay ve Hatay’da yaşayan insanları gözden çıkarmamış ise bu yanlış politikasından acilen vazgeçmelidir” dedi
“AKP İktidarı patlamalarla ilgili medyaya koyduğu yayın yasağı ile bu olayın gerçek boyutunu gizlemeye çalışmaktadır” diyen Alhasoğlu, Reyhanlı ilçesinin tarihi boyunca böylesi büyük bir facia yaşamadığını belirterek, “Halkımızı sükunete davet ediyorum. Devlet görevlilerini acilen tedbir almaya çağırıyorum. Allah göstermesin en küçük bir kıvılcım Reyhanlı’da istenmeyen olaylara neden alabilir. Reyhanlı halkı Suriyeli sığınmacılarla bir arada yaşamak istemediğini açıkça söylemektedir. Devlet yetkilileri Reyhanlı halkının bu talebini çok acil bir şekilde yerine getirmelidir” uyarısında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)