Son Dakika Haberler

TASARIM DÜNYASINA İLK ADIMLARINI ATTILAR

TASARIM DÜNYASINA İLK ADIMLARINI ATTILAR
Okunma : 989 views Yorum Yap

Çocuklar, endüstriyel tasarımcılar eşliğinde, tasarım becerisi kazanması ve mesleki gelişimlerinde tasarım olgusunun yerleşmesi üzerine ilk çalışmalarını gerçekleştirdiler.

Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Derneği (ETMK) İstanbul Kalkınma Ajansı’nın mali desteği ile yürüttüğü, ‘Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı (ETTA) ve Endüstriyel Tasarım Sanal Müzesi (ETSM) Projesi’ kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı, Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile çocuklara yönelik tasarım atölyesi çalışmalarının üçüncüsü ve dördüncüsü 6 Haziran Çarşamba ve 7 Haziran Perşembe günü Beyoğlu Belediyesi Cihangir Sanat Galerisi’nde gerçekleşti.

ETMK üyesi endüstriyel tasarımcıların yürüttüğü etkinlikte, 4-6 yaş arası okul öncesi çocuklar ve Cihangir İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencileri profesyonel tasarımcıların yönlendirmeleriyle ilk tasarım deneyimlerini yaşadılar. Endüstriyel tasarımcı Pınar Azizoğlu, Sevin Coşkun, Ayhan Enşici ve Can Güvenir tarafından ürün ve ürün tasarımı hakkında bilgilendirilen çocuklar hayal ettikleri ürünleri görselleştirerek tasarım dünyasına ilk adımlarını attılar. Tasarım atölyesi çalışmasıyla çocukların endüstriyel tasarım hakkında bilgi sahibi olmaları ve tasarım konusunda öncül bir farkındalık geliştirmeleri amaçlandı.

Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı (ETTA) ve Endüstriyel Tasarım Sanal Müzesi (ETSM) projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı 2010 yılı Kar Amacı Gütmeyen Kurumlara Yönelik Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenmektedir. Beyoğlu Belediyesi iştirakçi olarak; TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi), Arzum, Gürallar Art Craft, Armaggan ve Ersa da sektörel sponsorlar olarak projeyi desteklemektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)