Son Dakika Haberler
“width=“1293

Tuzla’dan Sarıyer’e Tüp Geçit Yapılıyor.

Tuzla’dan Sarıyer’e Tüp Geçit Yapılıyor.
Okunma : 1.206 views Yorum Yap

CHP Sarıyer ilçe yönetimi görevden alındı. Şu ana kadar gerekçeli kararın ne olduğunu bilmiyoruz. Elimize geçen sadece CHP Maltepe ilçe yönetiminin gerekçeli kararı var. Oldukça ilginç ve çarpıcı küçük düşürücü bir şekilde yazılmış.
“ Çalışma kararları ile bağdaşmaz tutum ve davranışta içinde olması ve parti çalışmalarını aksatması, Partililerle ilişkilerinde isteksiz olması ve yaklaşan genel seçimlere doğru gerekli çalışmaları yapması olanağı kalmaması gerekçesi ile” görevden alınmıştır.
Maltepe’nin genel durumunun ne olduğunu ve nasıl problemler yaşandığını bilmiyoruz. Konu Sarıyer olunca ilgimizi biraz fazla çekmektedir.
CHP Sarıyer de sorun neydi.
Belediye Başkanı ile ters düşülmüş ve bazı kararlarda ilçe siyasi erk olarak tepki göstermiş ve kısa zamanda geçimsizlik giderilmiş, karara bağlanmış ve tüm gazeteler konuyu haber olarak kullanmıştır.
Gerçekten problemli olunan zamanda neden görevden alınmamıştır. Sorun burada.
Bugün bu görev değişikliği tam tarih ve zamanı itibarıyla ŞOK olmamışmıdır?
12 Haziran Genel seçimlerine çok kısa bir zaman kala (40 Gün) bu acele değişiklik neden ve niçin yapılmıştır?
Kafalarda çok soru işaretleri ile yapılan bu atamanın alt yapı gelişmeleri nasıl olmuştur merak etmekteyim. İzlediğim kadarı ile ekip hazırlanırken liste genelinde biraz acele edildiği göze çarpmakta, Sarıyer’i yeterli olarak tanımayan bir el değdiği belli olmaktadır.
CHP ilçe Başkanlığına Mehmet DENİZ atanmış lakin Yönetim Kurulu üyelerinin bir çoğunu tanımamaktayız. Beren Kızıltuğ, Aslı Doğan, Sevil Becan, Kazım Durmuş, Nazmi Kabiloğlu,Nihal Nevruz, Rıfat Elmas, Aysel Kazma, Levent Bilek, Hikmet Kalkan, Birol Beşikçi, Hikmet Erduz, Mahir Yüksel, Metin Sarıtaş, oluşan Yeni başkan ve Yönetim Kurulu kısa dönemde ilçeyi seçime hazırlayacak, ilçe delege seçimleri, ilçe olağan genel kurulunu yapacak. Atanmış bulunan tüm arkadaşlara görevlerinde başarılar diliyorum.
Lakin ataması yapılan liste “kanal projesi” ile alakalı mı?
Çılgın proje modasının etkisi altında kalarak CHP Sarıyer de bir çılgın proje geliştirdi ve gerekli çalışmaları halkına sundu. Projenin açıklanması için bu kadar acele edilmesi ise bir başka sorun getirdi. Tuzla – Sarıyer hattı arasında düzenlenen bu projenin uygulanması için arada iki önemli sorun bulunmaktadır.
Birinci sorun: Mesafe olarak zaten uzak ve maliyetli olacağından gerçekleşmesi biraz zor. Büyük bütçeler gerektiriyor.
İkinci sorun: Arada bir su kanalı ve bir tüp geçit bulunmaktadır, daha fazla derinlere inmek ise farklı bir teknolojiyi gerektiriyor. Sondaj yapmanın ileriki aşamalarda nasıl? hangi derinlikte neler ile karşılaşılacağı bilinmemektedir.
CHP Sarıyer de hizmette sınır yoktur. Lakin benim bildiğim “ Derelerde Sorun var” etkilerini de hissetmekteyim. Bu hareket derelerde sorunları halleder mi? Onu zaman içerisinde bekleyerek ve yaşayarak görmeye çalışacağız, dileğimiz seçimlere CHP Sarıyer’in moral motivasyonu yüksek bir şekilde aynı çalışmalarına devam etmesidir.
Sarıyer ilçesinin görevden alınış gerekçesini bilmiyoruz. sayın Serdar Sarıoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerini tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Siyaset çok uzun soluklu bir yaşam biçimidir. Siyasette 24 saat çok önemlidir.
Mustafa Balcı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)