Son Dakika Haberler

Herkes Kendi Kadrosu İle Çalışır. “Recep Tayyip Erdoğan”

Herkes Kendi Kadrosu İle Çalışır. “Recep Tayyip Erdoğan”
Okunma : 1.523 views Yorum Yap

Beypazarı Belediye Başkanı AKP ye geçince MHP li M.Cengiz ÖZALP sevinçten ve hizmet edebilmenin mutluluğuyla tüm ihtiyaçları. Araç ve gereçleri Melih GÖKÇEK tarafından karşılandı, Bu siyasi kazanım belediye başkanı tarafından değerlendirildi. Yani partisel hizmetin ne derece etkili olduğunu ortaya koyuyor.
Sarıyer de durum çok daha farklı!
Sarıyer belediyesinin araç gereçlere ihtiyacı yok. Etkisiz bir siyasi erk ve yönetiminden kaynaklanan, Siyasi alt yapı kadrosunu uzun yıllardır kaptırmış bulunan sosyal demokrat insanların yıllarca düzenli kadronun elimine edilerek. Yusuf TüLüN döneminin daha ilk haftasında. Tüm CHP kadrolarının sürgüne gönderilmesi, Bir aylık dönemde ise tüm kadronun değiştirilerek, mevcut kalanlardan en son personelin ise 3. ayda gönderildiği AKP Belediyesi 1. dönemindeki personel ayıklama operasyonunda ne derece haklılık payı olarak kabul etsekte, siyasi olarak her zaman kabul ettiğim Sayın Başbakanın HERKES KENDİ KADROSU İLE ÇALIŞIR söylemini geçmiş yazılarım da belirtim. Kabul ettiğim bir personel zihniyetidir.
Elinde imkan varken, cesaret ve özgüven ortamında siyasi güç olarak yapılmayan değişiklikler, hangi siyasi erk tarafından engellenmiş veya yanlış kullanılmıştır. Yoksa birileri, kendi maaşlarının ve arabalarının peşine mi? düşmüştür. Siyasi erk bugünkü yapılan hizmetlerin ve başarılı çalışmaları sunamamasının bedelini nasıl ve hangi koşullarda sebep göstermeksizin açıklıyabilecektir.
Tüm yapılan işlerin yavaşlatılması ve tanıtımının siyasi propaganda yapılamamasının nedenlerini ve karar verilen hizmetlerin uygulama aşamasında neden yavaşlatıldığını tespit ve tetkik etmeniz açısından aşağıda kendi tespit edebildiğim kadarı ile sunmaya çalışacağım.
Neden sesinizi duyamıyorsunuz. Bu nasıl bir kadrolaşma. Nasıl hizmet almaya çalışma.
1.    Recep OFLUOĞLU Personel Müd. (alındı)
2.    Gülperi ÖZDEMİR Personel Müd.
3.    Ali BALCI Teftiş Müd. (kadrolu)
4.    Saadet Göne (görevden alındı)
5.    Fahrinisa KIRTAŞ Basın yayın, halkla ilişkiler. Eski Nikah Mem. (İthal)
6.    Ahmet KARAKOÇ İmar Müd. (kadrolu)
7.    Dursun ŞİŞMAN Yazı İşleri Müd. ( kadrolu)
8.    Serdar PEKER Destek Hiz. (yeni)
9.    Metin GÜNSEREN Hesap işleri ( kadrolu)
10.    Sevim KOÇ Gelirler Birimi.
11.    H. YILDIRIM Hukuk İşleri Müd. ( kadrolu) (eski)
12.    Nüvit DEMİRCAN Fen işleri Müd. (ithal)
13.    Kemallettin POYRAZ İşletmeler Müd. ( kadrolu)
14.    Yüksel TUTAK Park bahçeler Müd. (ithal)
15.    Mustafa POLAT Temizlik işlerli Müd.
16.    Semra KARTAL Zabıta müd. (İthal)
17.    Dr. İrfan BİLBOĞA Sağlık işleri Müd. (kadrolu)
18.    Rıza HOCA Sosyal İşler Müd. (ithal)
19.    Fatih KARADERELİ Sosyal Tesisler Müd.
20.    Çoşkun UZALDI Makine ikmal Müd. (ithal)
21.    Sezgin BAŞABAN Bilgi işlem Müd.
22.    Şehnaz BULUT Özel kalem müd. (ithal)
23.    Ekrem BAŞÇIL Daire amiri.
24.    Firdevs HAN Çevre Müd. (ithal)
Eksik olduğunu bildiğim ve ulaşamadığım tam kadro listesinde bazı personelde dikkatimi çekiyor.
Yeni Atananlar..
25. Filiz ÇOŞKUN Kültür Müd. ( kadrolu) CHP
26. Ayhan AKBULUT Veteriner Müd. (kadrolu) CHP
27. Osman DEMİR Ruhsat Müd. (kadrolu) CHP
Kısaca tespit edebildiklerim arasında 27 mevcut kadronun 3 tanesi partili veya sempatizan olduğunu varsaydığınızda nasıl hizmet alınabileceğini siz düşününüz.
İşlerde yavaşlama olabilir mi sizce?
“Bunlardan kaç tanesi SARIYERDE OTURUYOR. Bu sebep değil. Peki neden ihtiyaç olan yerlere Sarıyerli alınmıyor”. Kesinlikle düşüncemi milliyetçilik olarak algılamayınız. Sadece neden hizmetlerimizin yavaşladığını ve bunları tespit ve görevlendirirken hangi kriterlere bakılarak bu kadro ile devam edildiğini, siyasi erk’ e, bu kadronun neden reorganizasyona uğramadığını soruyorum. Bu kadar cesaret ve yüreklilik nereden geliyor.
Şimdi yıllar önce kurumuş olan Büyükdere nin, Yusuf TÜLÜN ve AKP döneminde KANLI DERE oluşunu yazalım. Partili olduklarından dolayı SÜRGÜNE GÖNDERİLEN kimlerin kanları ile sulandı Büyükdere.
1. Muzaffer YILMAZ Basın yayın hakla iliş. Müd.
2. Nemci AKÇAL Temizlik işl. Müd.
3. Tülin ÇEVİK İmar Müd.
4. Hüsnü ZAİMOĞLU İmar Müd.
5. Burçay HAKLI Fen işleri Müd.
6. Feridun TOPÇU Çevre müd.
7. Ahmet ÇELİKTEN
8. Adnan DEMİRCİOĞLU
9. Emin AKDEMİR Satın alma Müd.
“Daha tespit edemediğim nice görevden alınmış, yerleri değiştirilmiş memur kadroları ve sürgüne gönderilmiş nice “15 ler “ var burada yazmak istediğim. Daha da önemlisi sırf CHP li olduklarından dolayı “atıl duruma” getirilmiş nice insanlar var.”
Partili olmak, parti ahlakına uymak herkesin görevidir. Nasıl ki, imkanlar ele geçtiğinde bir yeniden yapılanma ve kadrolaşma yapıldıysa, bugün sayın başbakan gibi kendi kadrolarını oluşturamayan güçler her zaman, farklı zorluklarla ve mücadelelerle karşılaşacaklardır.
“Sayın Belediye Başkanımız Şükrü GENÇ Sarıyer’i kucaklıyorum demiştir. Herkes bizim insanımız demiştir. Herkesle çalışıyoruz ve aynı kadro ile devam edeceğiz demiştir. “ Lakin mevcut kadronun 2 yıldır tüm yapılanlara maksatlı ve seviyeli bir yavaşlatma uyguladığı, bütün çalışmalarda sebebiyet verilmeden tanıtım ve organizasyonda tipik devlet memurluğu maksadında yavaşlatmaya gidildiği, siyasi olarak Şükrü GENÇ’in tüm iyi niyetine rağmen, Farkında olduğumuz tesbitlerin yapılan tüm başarılı çalışmalarda engel oluştuğu, yakın markaj, çevre daraltma yapılarak, açılımın ve çalışmaların tıkanıklığa sebebiyet veren çözümsüzlüğe gittiği kamu oyunun tespitidir.
Sarıyer belediyesinde yeniden yapılanma kaçınılmazdır. Bunun sebep ve koşulları yukarıda belirtilmiştir. Sadece neşter vurması gereken, kadronun yapılanmasında, görevi olduğu halde, İTHAL kadro oluşturarak, kendi geçmişinden kaynaklanan çevreden dolayı yapmış olduğu bu kadro ve kadroyu teslim ettiği siyasilerin artık uyanma ve uyandırma zamanı gelmiştir.
“Sarıyer de CHP, 20 yıl sonra Şükrü GENÇ başkanlığında çok başarılı bir seçim kazanmış. Bir daha seçim kaybetmemek üzere gösterilen hassasiyetin ve ciddiyetin özenle üzerinde durulması, her kesimin fedakarlık yaparak Genel Seçimlere hazırlanması ve mevcut kadronun yeniden yapılanmasıyla gelecek Yerel Seçimlere şimdiden hazırlık yapması gerekmektedir.”
Lakin, Bu kadro seçim kaybettirir. Şimdi uyanma zamanıdır.
Mustafa BALCI.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)