Son Dakika Haberler

Ersin Özer: 2 Haziran Seçimlerini Kazanacağız

Ersin Özer: 2 Haziran Seçimlerini Kazanacağız
Okunma : Yorum Yap

CHP’de Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Meclis Grup Başkanları ve Meclis Üyeleri 2 Haziran’da tekrarlanacak seçimler öncesi bölgelerde çalışmalar tam kadro devam ediyor.

CHP Sarıyer Grup Başkanvekili Ersin Özer, Büyükkarıştıran Belde Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çamlıca’ya destek olmak amacıyla bölgede çalışmalar yaptı.

Lüleburgaz- Büyükkarıştıran Beldesinde oldukça kalabalık nüfusa sahip olan, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Tokat Erba’lı seçmenlerle görüşmeler yapan Grup Başkanvekili Ersin Özer yurttaşların evlerini dolaşarak, kahve toplantılarında bulunarak yarın yapılacak seçimlerde açık destek istedi.

Yapılan çalışmalar sonrası Kırklareli İl Başkanı ve Belediye Başkan adayı Ertuğrul Çamlıca’ya görüştüğü aileleri anlatarak seçim günü nasıl bir organizasyon içinde olunacağının raporunu verdi.

Başkanvekili Ersin Özer hemşerileri ile yapılan çalışmalardan yuttaşlarımız çok memnun kaldığını ve ilgilerine teşekkür ettiler. Yarın yapılacak seçimlerde sözünü aldı.

Ne olmuştu?

CHP Grup Başkanvekili Ersin Özer seçim süreci anlattı: CHP, Kırklareli Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı seçiminde “kısıtlı iki kişinin oy kullandığı” gerekçesiyle seçimin yenilenmesi için İl Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

İncelemenin ardından itirazı kabul eden İl Seçim Kurulu, seçimin yenilenmesine karar verdi.

“Kararda, sulh hukuk mahkemesi tarafından oy kullanması kısıtlanan iki kişinin 1311 ve 1314 nolu sandıklarda oy kullandığı, iki oy fark ile neticelenen belediye başkanlığı seçimleri için müessir (etkili) olduğu anlaşıldığından Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline karar verildiği belirtildi.”

İlçe seçim kurulu CHP’nin itirazını kabul etmiş oyların yeniden sayılmasına karar vermişti. Sayım sonunda sonuç değişmemişti. Kesin olmayan sonuçlara göre beldede DSP’nin adayı Hakan Karaman 2059, CHP’nin adayı Ertuğrul Çamlıca 2057 oy almıştı.

YSK’nın seçim takvimine göre, seçim 2 Haziran Pazar günü yapılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)