Son Dakika Haberler

İRÜ, 2020-2021 Güz Dönemini Hibrit (karma) Eğitim Sistemi ile Tamamladı.

İRÜ, 2020-2021 Güz Dönemini Hibrit (karma) Eğitim Sistemi ile Tamamladı.
Okunma : Yorum Yap

Rektör Prof.Dr.H.Tamer Dodurka:‘’Karma eğitim modelini sadece ders için değil, kampüs hayatını da öğrencilerimize yaşatmak için planladık’’

İstanbul Rumeli Üniversitesi pandemi döneminde uyguladığı hibrit (karma) eğitim modeli ile 2020-2021 güz dönemini başarıyla tamamladı. Öğrencilerine; sadece ders için değil aynı zamanda kampüs hayatını da yaşatmak için bu modeli tercih ettiklerini söyleyen İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Tamer Dodurka 2020-2021 Güz dönemini değerlendirdi.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 2020-2021 güz döneminde eğitim modelini birçok bölüm ve fakültede uyguladıklarını, geri kalanların bahar döneminde tamamlanacağını söyleyen Dodurka sözlerine şöyle devam etti:
‘’Teorik derslerin tamamı; Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın önerileri doğrultusunda, uzaktan eğitim yöntemi ile gerçekleştirildi. Uygulamalı Dersler ise yüz yüze (örgün) eğitim yöntemi ile tüm koruyucu önlemler alınarak ve sınıflar şubelere bölünerek ve dersler blok olarak bir araya getirilmiş şekilde gerçekleştirildi. Böylece tüm uygulama saatleri bir araya getirildiği için öğrencimiz, memleketinden gelip tüm dönem boyunca ev tutmasına gerek kalmadan konukevimizin imkanlarından faydalanarak belli bir sürede uygulamalarını tamamlamış oldu.

Bu uygulamaların çoğu sağlık hizmetlerine yönelik uygulamalardır. Buradaki amacımız öğrencilerimize daha fazla uygulama yapma imkanı sunmaktı ve öğrencilerimizin de uygulamalı derslere katılım oranları; özellikle geleceğin sağlık profesyonellerinin mesleki sorumluluk bilinci ile hareket etmeleri bizleri gururlandırdı. Tüm üniversite hayatını değiştiren bu eğitim modelinde; öğrencilerimize hem uygulama hem de online eğitim imkanı sunarak mevcut şartlarda yapılabilecek olanın en iyisini yapmak temel hedefimiz oldu.

Üniversiteler öğrenciye sadece eğitim veren kurumlar değildir. Üniversiteler gençlerin sosyalleşmesi, entelektüel kapasitesinin artması, arkadaşlık ve meslektaş ilişkilerinin gelişmesi, akademik ve güncel her türlü bilginin tartışılması için gerekli ortamlardır. Bunun için öğrencilerimizin kampüste olmaları gerekiyor. Maalesef uzaktan eğitimde ne kadar iyi tasarlanmış olursa olsun öğrenciye bu ortamı yeterince sağlamıyor. 2020 yılının ilk aylarından bu yana tüm dünyada eğitimin özellikle sosyal kısmı büyük hasar almış durumda. Karma eğitim modelini üzerinde ısrarla durmamızın sebebi de bu hasarı en aza indirebilmek için kısmen de olsa kampüs hayatını öğrencilerimize yaşatmaktır. Umudumuz ise en kısa zamanda tamamen yüzyüze eğitime geçip öğrencilerimizle buluşabilmektir” dedi.

Öğrencimiz ister kampüste ister online

Öğrencilerimizin karma eğitime geçiş sürecinde zorlanmamaları için üniversite de ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Dodurka sözlerine şöyle devam etti: “Üniversitemizde; hem akademik personelimize uzaktan eğitim sisteminde derslerin verimliliğini artırmak üzere çeşitli eğitimler düzenledik hem de öğrencilerimize online teknolojileri nasıl kullanacaklarını nasıl verimli ders çalışacaklarını zamanlarını nasıl yöneteceklerini öğrettik. Bu süreçte öğrencimizin isterse kampüste olmak isterse online olmak seçeneklerini kullanırken özellikle uygulama, sosyalleşme ve deney çalışmaları gibi noktalarda akademik danışmanları ile beraber plan yapmaları önemliydi. Uygulamalı derslere katılım zorunlu olmadığı halde öğrencilerimizin beklediğimizin ötesinde katılımları ve mutlulukları bizleri de hem gururlandırdı hem de mutlandırdı. Özellikle Sağlık Meslek Yükseokulu öğrencilerimiz uygulamalı derslere tam kadro katılım gösterdiler. Öğrencilerimizin bu özverili davranışlarından ötürü kendilerine bizzat teşekkür etmek isterim’’ ifadelerini kullandı.

Dönem sonu verilere baktığımda öğrencilerimle gurur duyuyorum

‘’Güz dönemini sisteme yaklaşık 847.000 defa giriş yapan öğrencilerimizin özverisiyle büyük bir başarı göstererek tamamladık’’ diyen İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Tamer Dodurka sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Bu dönem aralığında online da akademisyenlerimiz tarafından toplamda 637 farklı ders anlatılırken; 9214 canlı ders gerçekleşmiştir. Bu süreçte öğrencilerimiz hem online derslere hem de uygulamalı derslere tam kadro katılım göstererek en büyük özveriyi verdiklerini kanıtladılar. Öğrencilerimiz kampüste geçirecekleri vakitleri bilgisayar başında geçirmek zorunda kalsalar da, dönem sonu verilere baktığımda öğrencilerimle gurur duyuyorum. Hepsine tek tek teşekkür ederim.’’

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)